Altijd wat nieuws

Dit project staat nu nog in de startblokken, en het leek ons een aardig idee om nu al te beginnen met het publiceren van nieuws. Zo kunt u volgen wat we doen. Goed, op dit moment is het hele project nog een enorme wirwar van losse onderdelen die we ergens moeten gaan samenvoegen. Maar de kern is er, het concept dat we hebben werkt, en ook aan de praktische kant hebben we al heel wat voor elkaar.

Met het inzaaien van 5.000 hectare akkerland in ongeveer 350 stukken van vijftien hectare elk hebben we een project ontworpen dat enorm groot is. Half werk is geen werk. De kosten? Ongeveer 22.500.000 euro. Per jaar. Het is een project dat omgerekend dezelfde oppervlakte heeft als 550 miljoen plantenbakken. Als je er bij nadenkt is het zo enorm dat je je kunt afvragen of het überhaupt mogelijk is om het doel van 5.000 hectare te halen.

KISS staat voor Keep It Safe and Simple. Het is een zakelijk principe dat stelt dat als je iets doet het zo eenvoudig mogelijk moet houden. Allerlei franje en opties maken zaken ingewikkeld en kosten zo onnodig veel tijd en energie. We hebben bij de ontwikkeling van bijzonderbio.nl dit principe dan ook gekozen als uitgangspunt.

En dan is 22.500.000 euro inzamelen al heel wat eenvoudiger, en 5.000 hectare akkers inzaaien is ook goed te overzien.

Natuurlijk, op deze website staat straks alle tekst en uitleg rond het project. En als we ergens iets missen in onze uitleg horen we het graag, dan voegen we die informatie natuurlijk even toe. Toch leek het ons ook een goed idee om flink wat nieuws te publiceren. Een beetje een inkijkje geven in de voortgang van het project.

Dus wilt u weten wat we doen en hebben gedaan?

Volg dan hier ons nieuws.