De standaard donatie is € 2,50, maar niet dat hele bedrag bereikt de bankrekening van de stichting. Dat komt omdat de Payment Service Provider, kortweg de PSP, ook kosten in rekening brengt. Een PSP is als je het heel erg kort samenvat de partij die zorgt dat een donatie van uw bankrekening overgaat naar die van de stichting.

Een PSP is dus een partij die je nodig hebt, en daarmee zijn de kosten daarvoor onvermijdelijk. De kosten per boeking bedragen 29 cent exclusief de BTW, of 35 cent inclusief de BTW.

Het netto bedrag van elke donatie, en dat is dus € 2,35, gaat rechtstreeks van de PSP naar de stichting. Er kan niemand aankomen, en er kan niemand misbruik van maken. Als u een donatie doet ziet u het ook in uw scherm dat u een donatie doet ten gunste van de Stichting Bijzonderbio.

Zo kan er nergens geld aan de strijkstok blijven hangen. Alleen de stichting ontvangt geld en kan daarover beschikken. Derden kunnen nooit aan gedoneerde gelden komen, en er zijn geen partijen die uit de gedoneerde gelden een vergoeding, in welke vorm of mate dan ook, ontvangen.